قدرت مدیریت شبکه‌های اجتماعی را دست کم نگیرید. حضور رسانه‌های اجتماعی یک کسب وکار می‌تواند یک برند را بسازد یا بشکند. پست‌های زمان بندی شده می‌توانند ارتباطات ماندگاری با مخاطبان ایجاد کنند. جلوه‌های بصری خلاقانه و کپی می‌توانند نحوه درک مشتریان از یک سازمان را تغییر دهند. در طول چند سال گذشته، شاهد کسب و کارهای بسیار موفقی بوده‌ایم، که طرفداران و مشتریان جدیدی از شبکه‌های اجتماعی نوآورانه خود کسب کرده‌اند. این موفقیت تصادفی نیست؛ همه این‌ها بخشی از یک رویکرد دقیق برای ساخت و حفظ استراتژی بازاریابی شبکه‌های مجازی است.

طبق آمار دریافت شده از Statista، بیش از ۳.۶ میلیارد کاربر شبکه‌های اجتماعی در سراسر جهان وجود دارد. آن‌ها روزانه حدود ۲.۵ ساعت را در پلتفرم‌های محبوب سپری می‌کنند. آن‌ها از طریق پیام رسان‌ها ارتباط برقرار می‌کنند، فعالیت برندها را بررسی می‌کنند و در استوری‌های خود سفیر معتبرترین برندها هستند.

با این وجود، در دنیای مجازی امروز، مدیریت شبکه‌های اجتماعی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. برای آگاهی بیشتر درباره این حرفه، ادامه مطلب را دنبال کنید.

مدیریت شبکه‌های اجتماعی چیست؟

مدیریت شبکه‌های اجتماعی فرایندی است که شامل تولید محتوا، زمانبندی انتشار آن، توسعه یک استراتژی، تعامل با کاربران، افزایش دسترسی و نظارت بر عملکرد حساب‌های یک شرکت در شبکه‌های مجازی است. این قابلیت شما را قادر می‌سازد تا با کاربران ارتباط برقرار کنید و پست‌های مرتبط با کسب‌وکار را منتشر کنید. مدیریت شبکه‌های اجتماعی فرآیند مداوم تولید و زمان بندی محتوای طراحی شده برای رشد و پرورش مخاطب در پلتفرم‌های شبکه‌های مجازی است. موارد مدیریت رسانه‌ها عبارتند از:

  • استراتژی محتوای رسانه‌های اجتماعی
  • مدیریت اعتبار آنلاین
  • مدیریت و برنامه ریزی اجتماعی
  • استراتژی و اجرای رسانه‌های اجتماعی
  • مدیریت و توسعه اعضای تیم

مزایای مدیریت شبکه‌های اجتماعی بسیار فراتر از افزایش آگاهی از برند و جریان داشتن در آخرین روندهای اینترنتی است. این کانال کلید ایجاد ارتباطات شخصی بیشتر با مخاطبان هدف در مقیاس است. رابطه ایجادشده در شبکه‌های اجتماعی می‌تواند اعتماد به برند، تمایل و از همه مهم‌تر وفاداری را ایجاد کند.

بسترهای مدیریت شبکه‌های اجتماعی

امروزه، با گسترش ارتباطات اجتماعی، انواع نرم‌افزارها و بسترهای مجازی طراحی شده که هر یک مخاطبان خاص خود را دارند. کسب‌وکارها می‌بایست بر اساس نوع بیزینس خود، بهترین و مناسب‌ترین بستر را جهت تبلیغات و ارتباط با مخاطبین خود انتخاب نمایند. انواع بسترهای شبکه‌های اجتماعی، براساس کاربرد آن‌ها، عبارتند از:

●        شبکه‌های اجتماعی

از این نوع رسانه‌های اجتماعی از قبیل فیسبوک، توییتر و لینکدین برای ارتباط با افراد و برندها در وب استفاده می‌شود. آن‌ها از طریق برندسازی، آگاهی اجتماعی، ایجاد رابطه، خدمات مشتری و مدیریت صحیح به شما کمک می‌کنند.

●        شبکه‌های اشتراک گذاری رسانه

برای به اشتراک گذاری انواع رسانه از قبیل عکس، ویدئوی زنده، ویدئو و دیگر انواع رسانه‌ها در وب، از شبکه‌های اجتماعی اینستاگرام و یوتیوب استفاده می‌شود. آن‌ها همچنین به شما در ساخت برند و هدف گیری کمک خواهند کرد. این رسانه‌ها به افراد و برندها موقعیتی برای کشف و به اشتراک گذاری رسانه‌ها می‌دهند تا مخاطبان هدف بتوانند هدف قرار بگیرند و به روشی متقاعدکننده و نتیجه محور، به مشتریان وفادار برند تبدیل شوند.

●        شبکه‌های ارسال محتوا

استفاده از این نوع رسانه‌های اجتماعی مانند پینترست، به شما کمک می‌کند تا انواع محتوا و رسانه‌های جدید را پیدا کنید، به اشتراک بگذارید و ذخیره کنید. آن‌ها در کانالیزه کردن آگاهی از برند برای کسب و کار شما بسیار مفید هستند، به علاوه، انتخاب این مورد برای اجرای انواع مختلف کمپین‌های بازاریابی شبکه‌های اجتماعی به شما در ایجاد ترافیک وب سایت و تعامل با مشتری کمک خواهد کرد.

ابزارهای مدیریت شبکه‌های اجتماعی

علی رغم تمام تغییرات شبکه‌های اجتماعی، این رسانه‌ها هنوز هم یکی از قدرتمندترین ابزارهای موجود برای کسب و کارهای مدرن هستند. شما می‌توانید از آن برای پیدا کردن مشتریان جدید استفاده کنید، ترافیک سایت خود را هدایت کنید و با مشتریان موجود در ارتباط باشید تا آن‌ها با کسب و کار شما در تعامل باشند. اما با تمام این اوصاف، ابزارهایی که برای نگهداری از آن‌ها استفاده می‌کنید، مهم‌تر از همیشه هستند.

بهترین ابزارهای مدیریت شبکه‌های اجتماعی به شما اجازه می‌دهند تا حضور کامل حساب‌های اجتماعی خود را در یک اپلیکیشن کنترل کنید. شما می‌توانید حساب‌های شبکه‌های مجازی را خودکار، تحلیل و مدیریت کنید، بنابراین می‌توانید روی ایجاد نوع محتوایی که مخاطبان شما دوست دارند تمرکز کنید. 6 مورد از بهترین ابزارهای مدیریت شبکه‌های اجتماعی در سال 2024 عبارتند از:

  • Buffer؛ برای برنامه ریزی رسانه‌های اجتماعی ساده
  • Hootsuite؛ برای برنامه‌ریزی پست‌ها، تحلیل عملکرد پست‌ها، پیش‌نمایش تصاویر و اداره تیم
  • SocialPilot؛ برای تیم‌های کوچک
  • Loomly؛ برای خودکارسازی رسانه‌های اجتماعی
  • Iconosquare؛ برای محتوای بصری
  • Sendible؛ امکان استفاده از یک اپلیکیشن مدیریت رسانه‌های اجتماعی مقرون به صرفه

اکثر این برنامه‌ها به دلیل اینکه دسترسی شبکه‌های اجتماعی مختلف به اشخاص ثالث محدود می‌شوند، قادر به انجام کارهای تقریبا مشابه به همان روش‌ها هستند. بنابراین بهترین راه برای انتخاب مناسب‌ترین ابزار مدیریت شبکه‌های اجتماعی، امتحان کردن نسخه‌های تستی رایگان هر یک از اپلیکیشن‌هایی است که به نظر می‌رسد می‌توانند برای شما کار کنند.

وظایف مدیر شبکه‌های اجتماعی

مدیریت صحیح رسانه‌های اجتماعی برای جلب توجه کاربران به برند شما ضروری است. به همین دلیل باید یک مدیر شبکه‌های اجتماعی داشته باشید. این فرد داده‌ها را تجزیه و تحلیل می‌کند، کمپین‌های دیجیتال را توسعه می‌دهد و روندهای تعامل با مشتری را پیگیری می‌کند. زمانی که مدیر موفق به تکمیل این وظایف شود، شرکت شما در رسانه‌های اجتماعی قابل مشاهده خواهد بود و موفق به ساخت یک جامعه آنلاین خواهد شد. این روزها حضور در شبکه‌های مجازی برای هر برندی یک ضرورت است. این کار به ارتباط با چشم اندازها و انتقال پیام از طریق کانال‌های مختلف از قبیل تبلیغات، پست‌های حمایت شده، بازاریابی تاثیرگذار کمک می‌کند.

از آنجا که تعریف مدیریت شبکه‌های اجتماعی مفهوم گسترده‌ای است، ممکن است از خود بپرسید که چه وظایفی را پوشش می‌دهد. به طور کلی، مسئولیت‌های مدیر شبکه‌های اجتماعی، که می‌تواند تولید کننده محتوا نیز باشد، عبارتند از:

  • ایجاد و تنظیم استراتژی شبکه‌های مجازی برند شما
  • شناسایی مخاطبان هدف خود و تحقیق درباره ترجیحات، علایق و نیازهای آن‌ها
  • انتخاب شبکه‌های اجتماعی را برای معرفی شرکت خود، متناسب با نوع کسب‌وکار و جنس مخاطب
  • تدوین برنامه زمان بندی انتشار محتوا
  • تعامل با لیدها و مشتریان از طریق پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی
  • افزایش دسترسی به رسانه‌های اجتماعی
  • پیگیری و ارزیابی عملکرد حساب‌های کاربری مشتریان در شبکه‌های اجتماعی

تعرفه مدیریت شبکه‌های اجتماعی

تعرفه مدیریت شبکه‌های اجتماعی

اندازه کسب و کار شما مستقیما بر هزینه‌های آینده شما تاثیر می‌گذارد. اگر قصد راه اندازی یک استارتاپ را دارید، باید مهم‌ترین جنبه‌هایی را در نظر بگیرید که کسب و کار شما به آن‌ها وابسته است. بنابراین، برای اطمینان از کار مناسب شبکه‌های مجازی خود، باید بودجه‌ای را برای پرداخت حقوق به تیم خود، از جمله مدیر شبکه‌های اجتماعی اختصاص دهید. برای نظارت بر عملکرد خود در شبکه‌های اجتماعی نیز باید هزینه ابزارهای مختلف را پرداخت کنید. این نرم افزارها برای نظارت بر شبکه‌های اجتماعی، استفاده از تحلیل‌ها برای ارزیابی تعامل کاربر، زمان بندی و تولید محتوا ضروری است.

علاوه بر حقوق و ابزارها، برای خلق محتوای باکیفیت و جذاب به یک تولید کننده محتوا حرفه‌ای و پرداخت حقوق جداگانه نیاز خواهید داشت. برای تبلیغ محتوای خود در پلتفرم‌هایی مانند اینستاگرام و فیسبوک، باید برای این شبکه‌ها تبلیغات ایجاد کنید و مقدار مشخصی حقوق برای ادکین اینستاگرام و سایر شبکه‌های اجتماعی در نظر بگیرید.

بنابراین، تعرفه مدیریت شبکه‌های اجتماعی، به اندازه کسب‌وکار شما و حجم کار آن، ابزارهای مورد استفاده و نوع سرویسی که ارائه می‌شود، بستگی داشته و متغیر است. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره هزینه مدیریت شبکه‌های اجتماعی می‌بایست با آژانس‌های دیجیتال مارکتینگ در ارتباط باشید.

جمع بندی

در دنیای دیجیتال و مجازی امروز، یکی از مهم‌ترین گام‌ها برای داشتن کسب‌وکاری موفق، مدیریت شبکه‌های اجتماعی است. امروزه کاربران بسیاری بیشترین زمان خود را در بسترهای مختلف شبکه‌های مجازی می‌گذرانند؛ بنابراین با کمی خلاقیت می‌توانید از این ازدحام استفاده کرده و پیام‌های تبلیغاتی خود را به شیوه درست و تاثیرگذار، به گوش مخاطب هدفتان برسانید. هر یک از بسترهای مختلف شبکه‌های اجتماعی دارای شرایط و قوانین مختص به خود بوده، که اگر می‌خواهید در این رسانه‌ها دیده شوید، می‌بایست طبق این قوانین پیش بروید.

یکی از راه‌های موفقیت، استفاده از ابزارهای مدیریت شبکه‌های اجتماعی است. البته لازم به ذکر است، استفاده از این ابزارها بدون حضور متخصص و مدیر شبکه‌های اجتماعی، کارکردی ندارد. بنابراین برای کسب‌وکار خود به دنبال یک مدیر درجه یک باشید.

سوالات متداول

هزینه استخدام مدیر شبکه‌های اجتماعی، به اندازه کسب‌وکار شما و حجم کار آن، ابزارهای مورد استفاده و نوع سرویسی که ارائه می‌شود، بستگی داشته و متغیر است.

کسب‌وکارها می‌بایست بر اساس نوع بیزینس خود، بهترین و مناسب‌ترین بستر را جهت تبلیغات و ارتباط با مخاطبین خود انتخاب نمایند.

امروزه انواع مختلفی از ابزارهای مدیریت شبکه‌های اجتماعی با کاربردها و عملکردهای متفاوت طراحی شده است، اما بهترین آن‌ها در سال 2024 عبارتند از: Buffer، Hootsuite، SocialPilot، Loomly، Iconosquare و Sendible

تماس با ما

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره خدمات و هزینه‌ها، می‌توانید اطلاعات خود را در فرم زیر ثبت کنید.

    به بالای صفحه بردن